...

...
Српске новине >>>>

Translate

Претражи овај блог

петак, 26. август 2016.

Као у америчким филмовима...

ДРАМА НА НОВОМ БЕОГРАДУИспалио рафале па се сакрио у солитеру & Ј. Новаковић - С. Сретеновић / Новости Онлине | 25. август 2016. 20:34 > 01:46 |Наоружани мушкарац утрчао је у зграду у Улици Јурија Гагарина број 241 после пуцњаве, сазнају "Новости". Нема повређених, полиција претражила зграду, осумњичени није пронађен. Нападач наводно тражио помоћ станара
ЖЕСТОКА размена ватре, бег у солитер, скривање и наводно држање талаца - овај филмски сценарио догодио се синоћ у новобеоградском Блоку 45. Драма је почела у 19 часова, када је из тегет БМВ мушкарац насумице испалио рафал на друге аутомобиле.

Тридесетогодишњи мушкарац је у пуцњави оштетио два аутомобила, а онда је у јурњави улицама ударио још два возила. После тога утрчао је у солитер у Улици Јурија Гагарина 241. Ту се сакрио у неком од станова, где је, како незванично сазнајемо, држао таоце.

Према речима очевидаца, инциденти су почели код Бувље пијаце, односно раскрснице улица Антифашитичке борбе и Јурија Гаргарина. Одатле је мушкарац отворио ватру из кола у покрету и наставио да јури главним новобеоградским булеваром.

Према незваничним информацијама, он је запуцао код трамвајске окретнице у Блоку 45, а онда у Улици др Ивана Рибара код паба "Принцип" на окретници аутобуса 95. Приликом јурњаве на БМВ се поломила осовина точка. Возило није могло да се креће, па је наоружани младић истрачао из кола и побегао у зграду удаљену око 200 метара.

Веома брзо стигле су и јединице МУП. Специјалци под фантомкама и са аутоматима у рукама блокирали су улаз у солитер.

- Била сам са ћеркама у гостима - прича уплакана жена. - Када смо дошли и хтели да уђемо у зграду, полицајци су нам рекли да не можемо. Уплашила сам се за маму, јер је она остала буквално заробљена унутра са нашим псом. Одмах сам је позвала на фиксни, објаснила шта се дешава и рекла јој да

четвртак, 4. август 2016.

"ЛИВАДАФЕСТ"


И док се неки споре око тога да ли се овде, уз пут Водице - Љубиш, на запустелим сенокосима и летњим боравиштима сточара Драглице, спајају Муртеница и Златибор, или се ова лепота зове Горњи Златибор, они предузимљиви и, свакако најбројнији, све чине да се пелцер туризма са Златибора и његових села прошири на Муртеницу.
- Борја имају све услове да оживе и буду нова туристичка оаза: скривене кутке природе, широк друм, пре три године доведену струју, воду на изворима и из бушотина. Становници муртеничких села радују се што се заборављена планина, па и општина Нова Варош, коначно наслањају на умеће и искуство Чајетинаца и на везе с туристичком привредом Златибора - каже Недељко Грујичић, који здушно помаже да заживи манифестација "Ливадафест".
На имању ђеда Здравка Савковића из Драглице, већ пету годину Ужичанка Миланка Поповић са супругом Бранком, делом родбине и земљака, као и уз помоћ групе ентузијаста, организује "Ливадафест". Уз гесло "Дишимо пуним плућима" и указивање на чари природе, посетиоци се у кући Поповића и на језерцету на извору Рзава (оног што припада дринском сливу) подсећају на стара занимања горштака и чувају успомене на претке и

СУРБИТА Диз

Претраживач: ПоРтАл | Сазвежђе З

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Архив КЊИЖАРЕ ПИСАЦА (1)

КЊИЖАРА ПИСАЦА

Аукције. Трају даноноћно.